Diabetes: Wat nu?

Personen met diabetische neuropathie hebben een verminderd gevoel in hun voeten. Zo hebben zij bijvoorbeeld geen last van knellende schoenen, waardoor ernstige verwondingen kunnen ontstaan.

Door vernauwde bloedvaten, treden er nog makkelijker kwetsuren op en bemoeilijkt bovendien het genezingsproces. Het spreekt vanzelf dat zo blijven rondlopen zonder in te grijpen de letsels enkel verergert. Bij langdurige verwaarlozing van dit probleem kan er zelfs weefseldood ontstaan waardoor een amputatie noodzakelijk kan zijn. Gelukkig biedt Elleance hierin een oplossing om een goede verzorging bij diabetes te garanderen. 

Pijnalarm uitgeschakeld

Als gevolg van neuropathie heb je geen gevoel meer in je voeten en verdwijnt bijgevolg het immens belangrijke pijnalarm. Een dagelijks onderzoek van de voeten dringt zich in deze situatie op. Let daarbij op eelt, blaren, kloven en kwetsuren. Elke ontstekingsreactie (roodheid, warmte, zwelling of pijn) kan een alarmsignaal zijn. Aarzel niet om je huisarts op te roepen in dat geval. Een jaarlijkse controle van de voeten door je huisarts bevelen we dan ook aan. 

Specialisatie & opleiding

Als gespecialiseerde voetverzorgster heeft Karin ook een bijkomende opleiding diabetes & voetverzorging gevolgd, inclusief twee kijkstages in het H. Hart ziekenhuis te Lier en UZA te Edegem, in de multidisciplinaire voetkliniek. Door het volgen van deze opleiding heeft Karin een sterke, synergetische samenwerking tot stand gebracht met artsen, podologen, wondverzorgende verpleegkundigen, voetklinieken, … en stuurt zij jou steeds naar de juiste expert. 

Vraag hier vrijblijvend uw advies aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *