Voetverzorging

Je voeten brengen je van A naar B en verdienen enkel het allerbeste. Verzorg ze daarom zeer goed. Wij voorzien zowel voetverzorging vanuit medisch oogpunt (ingegroeide teennagels, eksterogen, …) als vanuit esthetisch oogpunt.

Algemene voetbehandelingen

Sommige mensen hechten te weinig belang aan het verzorgen van hun voeten. Een afknapper. Onze voeten brengen ons tenslotte van A naar B en verdienen het allerbeste.
Een goede voetverzorging bespaart je pijnlijke voeten en andere kwalen.

Kalknagels

Een ophoping van meerdere hoornlagen die meestal gepaard gaat met witte of gele verkleuring en soms verschijnen ook strepen in de lengte en ribbels op de nagel. 

Eelt

Eelt ontstaat door druk en wrijving in de schoenen. Het is een soort natuurlijke verdediging om de huid te beschermen. Maar door te veel eelt kan je pijn en druk voelen aan je voeten. 

Harde likdoorn

Een eeltkern dat de in vorm van een kegeltje naar binnen groeit door plaatselijke druk. Bij langdurige druk groeit het steeds dieper waardoor je een ondragelijke pijn voelt. 

Eksteroog / Weke likdoorn

Een pijnlijke eeltkern die zich bijna in alle gevallen tussen de tenen bevindt. Het is een zachte eeltvlek met een pijnlijke kern.

Ingegroeide nagels

Nagels waarbij de scherpe rand of punt van de nagel in de nagelplooi drukt en een enorme pijn veroorzaakt. Vaak komt dit door het wegknippen van de nagelhoeken en een scherp stukje nagel dat blijft zitten.

Schimmel-nagels

De nagel heeft een verkleurde, doffe en brokkelige nagelplaat. Dit ontstaat door een infectie die je kan oplopen in zwembaden, gemeenschappelijke douches en sauna’s.

Gespecialiseerde voetbehandelingen

Bij Elleance zijn we gespecialiseerd in de behandeling van ingegroeide teennagels met diverse nagelbeugeltechnieken.

Naspan beugel

Podofix

COMBIped

Wilde pedique

Nuttige informatie

Om in staat te zijn om het hele lichaam te dragen moeten de voeten een stevige structuur hebben. Elke voet heeft 26 beenderen, en dat aantal op zich garandeert weinig stevigheid. De vereiste stevigheid en kracht worden verzorgd door de bindweefselbanden die opgebouwd zijn uit sterke collagene vezels. Deze banden, ligamenten genaamd, verbinden de voetwortel met het onderbeen, de voetwortelbeenderen onderling, de middenvoet met de voetwortel en de middenvoetsbeenderen onderling en zijn dus essentieel voor stevigheid en stabiliteit in de voet.

Vraag hier vrijblijvend uw advies aan

Het is mogelijk om een silicone stukje op maat te laten maken, dit is een individueel vervaardigd hulpstukje ofwel een orthese. De orthese kan pijnverlichtend en corrigerend werken. Het is een vorm van drukvrij leggen, dewelke je ‘s morgens aanbrengt en ‘s avonds weer uit doet.

Vraag hier vrijblijvend uw advies aan

Personen met diabetische neuropathie hebben een verminderd gevoel in hun voeten. Zo hebben zij bijvoorbeeld geen last van knellende schoenen, waardoor ernstige verwondingen kunnen ontstaan.

Door vernauwde bloedvaten, treden er nog makkelijker kwetsuren op en bemoeilijkt bovendien het genezingsproces. Het spreekt vanzelf dat zo blijven rondlopen zonder in te grijpen de letsels enkel verergert. Bij langdurige verwaarlozing van dit probleem kan er zelfs weefseldood ontstaan waardoor een amputatie noodzakelijk kan zijn. Gelukkig biedt Elleance hierin een oplossing om een goede verzorging bij diabetes te garanderen. 

Pijnalarm uitgeschakeld

Als gevolg van neuropathie heb je geen gevoel meer in je voeten en verdwijnt bijgevolg het immens belangrijke pijnalarm. Een dagelijks onderzoek van de voeten dringt zich in deze situatie op. Let daarbij op eelt, blaren, kloven en kwetsuren. Elke ontstekingsreactie (roodheid, warmte, zwelling of pijn) kan een alarmsignaal zijn. Aarzel niet om je huisarts op te roepen in dat geval. Een jaarlijkse controle van de voeten door je huisarts bevelen we dan ook aan. 

Specialisatie & opleiding

Als gespecialiseerde voetverzorgster heeft Karin ook een bijkomende opleiding diabetes & voetverzorging gevolgd, inclusief twee kijkstages in het H. Hart ziekenhuis te Lier en UZA te Edegem, in de multidisciplinaire voetkliniek. Door het volgen van deze opleiding heeft Karin een sterke, synergetische samenwerking tot stand gebracht met artsen, podologen, wondverzorgende verpleegkundigen, voetklinieken, … en stuurt zij jou steeds naar de juiste expert. 

Vraag hier vrijblijvend uw advies aan