Schimmelnagel - Onychomycose

Beschrijving

In de volksmond ook kalknagel genoemd, heeft een vaak verkleurde (geelbruin), doffe en brokkelige nagelplaat. Deze laatste kan zelfs los gaan zitten, terwijl zich onder de nagel een ophoping van nagelsubstantie bevindt. Een schimmelnagel mag zeker niet verward worden met een kalknagel of met huidschimmel.

Oorzaken

De oorzaak is een schimmelinfectie. De meest voorkomende infectiebronnen zijn het zwembad, de sporthaldouche en de sauna. Ook een vochtige huid, nauwe schoenen, en wassen met teveel zeep kunnen de infectie stimuleren.

 

Huidschimmel

Beschrijving

Aan de voeten wordt ook zwemmerseczeem genoemd. Meestal begint het tussen de tenen met jeuk en soms een onaangename geur. De plek is wittig en vaak vochtig, soms met kloven of losse velletjes. Het kan zich uitbreiden over de voetzool, zelfs over de hele voet. Op de wat drogere huid doet het zich vaak voor in de vorm van blaasjes, met vervelling als gevolg. Huidschimmel is besmettelijk en kan worden opgedaan op vochtige plaatsen, bijvoorbeeld zwembaden en douches van sportzalen. Het passen van schoenen met blote voeten en ook (overmatige) zweetvoeten zijn eveneens risicofactoren. Kennelijk speelt de (verminderde) weerstand van de huid een rol. Dit kan het geval zijn na ziekte of tijdens menstruatie. Dit houdt in dat de PH (zuurgraad) van de huid niet meer ideaal is om schimmels en bacteriŽn te weren. De PH kan ook in negatieve zin beÔnvloed worden door het regelmatig baden met veelvuldig gebruik van zeep.

Hoe behandel je het

• Houd de teennagels kort geknipt.
• Het toepassen van een actueel anti-schimmel recept medicatie.
• Orale voorgeschreven medicatie van uw huisarts.
• Laten wegfresen en een wilde pedique kunstnagel laten opzetten in combinatie met medicatie en ontsmetting van al uw schoenen.

Hoe voorkom je het
• Draag altijd slippers of sandalen in de openbare douches of openbare ruimten.
• Was en droog uw voeten.
• Goede hygiene en dagelijks veranderen van sokken en schoenen.
• Vermijd trauma aan de teennagels.

Mycosenagel of schimmelnagel : stap na stap
 


1. De nagel voor de behandeling

2. Het zuiver maken van de nagel
 

3. De zuivergemaakte nagel

4. Aanbrengen van het product
 

5. Uitharden van het product

6. Het eindresultaat, een prachtige nagel.

7. Voor

8. Na


Wilde-Pedique  :  stap na stap


1. De nagel voor de behandeling

2. Een laagje WILDE-PEDIQUE wordt op de onbehandelde nagel gezet.
 

3. De nagel wordt nu gemodelleerd met  WILDE-PEDIQUE en de vorm van de nagel wordt bepaald. Het aangebrachte product wordt gedurende 2 minuten  uitgehard met behulp van een speciale lamp. Deze lamp is volledig veilig en veroorzaakt geen enkele schade aan de huid..

4. Als eindlaag wordt er op de nagel een    glanzende lak aangebracht, die ook wordt wordt uitgehard met behulp van de speciale lamp.
 

5. De nagel wordt afgewerkt met een fijne  nagellak.

6. Het eindresultaat, een prachtige nagel.