Onverzorgde voeten grootste afknapper

Beschrijving

Voor zowel mannen als vrouwen zijn voeten het minst aantrekkelijke lichaamsdeel. Bij vrouwen is de minachting hiervoor zelfs van invloed op hun zelfvertrouwen en seksleven.
Dit blijkt uit onderzoek van een voetverzorgingsmerk onder 2.000 mannen en vrouwen.
Ruim 40 procent van de vrouwen geeft aan onverzorgde voeten de grootste afknapper te vinden. Een derde van de mannen sluit zich hier bij aan, zo meldt de Engelse krant de Daily Mail.
Meer dan tweederde van de vrouwen schaamt zich voor de staat van haar voeten. Een vijfde geneert zich zelfs dusdanig dat ze het tonen van haar blote voeten zo veel mogelijk vermijdt.
Tweederde voelt zich zelfverzekerder als haar voeten mooi verzorgd zijn. Het dragen van torenhoge hakken is vaak de oorzaak van ingegroeide nagels, blaren en eksterogen. Toch is de liefde te groot om ze in de kast te laten staan: bijna eenderde geeft toe pijnlijk schoenen te dragen om er goed uit te zien.

Het is ook daardoor dat er sommige mensen hun schoenen 's morgens aantrekken en ze net voor het slapen gaan uit trekken. Anderen dragen hele dagen sokken of het nu warm weer is of niet, en trekken ze dan nog liefst uit net voor ze het bed in kruipen.
Ik heb hier vrouwen die een drama maken over hun hamertenen, maar als je een opmerking maakt over verkeerde schoenen die ze dragen, dan pikken ze dit niet, want ja, het is toch vrouwelijker en vooral bij kleine vrouwen. Toch laat ik hun goed verstaan dat dit de grootste oorzaak is van hun vergroei´ngen en niet alleen de erfelijkheid.

Volkswijheid stemt niet altijd overeen met wetenschappelijk onderzoek. De relatie tussen hoge hakken en rugpijn is daar een voorbeeld van. Op het internet wordt vaak gesteld dat door de hoge hakken het bekken voorwaarts kantelt en de holle kromming in de lage rug toeneemt. Dit geeft een "sexy" karakter aan het dragen van hoge hakken: het achterwerk steekt wat meer uit naar achter en de borsten naar voor. Mooi zijn doet lijden, want doordat de natuurlijke houding van de rug verstoord wordt, zou die overdreven holle lage rug ook rugpijn veroorzaken...
 

 

Dit is een mooi voorbeeld van wat schoenen doen met je voeten, wat een enorme druk van de punten van schoenen en de breedte van je voet, neem daar nog een hak bij en heel je gewicht steunt op je voorvoet met alle gevolgen van dien.