Klankschaal massage

Beschrijving

Klankschaal massage is oorspronkelijk afkomstig is uit de Tibetaanse Boeddhistische gebieden, en heeft veel verschillende mogelijkheden. Inmiddels hebben de klankschalen ook hun intrede gedaan in ons land en worden zij voor verschillende doeleinden gebruikt.
Hieronder mijn ervaring met Klankschalen.

Een klankschaal is in feite een muziekinstrumenten en heeft zoals de naam al doet vermoeden de vorm van een schaal en kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Ook de afmeting, kleur en wanddikte van de klankschaal kan erg verschillen. In de Boeddhistische gebieden worden de klankschalen gebruikt als : eetkommen, offerschalen en als muziekinstrument. Het geluid wat voortgebracht word door de klankschalen op het moment dat je het gebruikt als muziekinstrument kan heel erg rustgevend zijn. Daarom worden deze klankschalen ook wel gebruikt als ondersteuning bij therapie. Elke klankschaal heeft door zijn vorm, kleur en metaal zijn eigen geluid. Als je in de klankschaal water doet en daarna geluiden gaat maken geeft dit weer een ander gevoel en geluid.

Ieder materiaal waarvan een klankschaal gemaakt is heeft een betekenis :

Goud: De zon
Zilver: De maan
Kwik: Mercurius
Koper: Venus
IJzer: Mars
Tin: Jupiter
Lood: Saturnus
 

Tijdens het bespelen van de klankschalen komen er naast verschillende geluiden ook vibraties vrij. Juist deze vibraties worden vaak als erg fijn ervaren. De klankschalen kunnen bespeelt worden met houten hamertjes, borsteltjes, en slagstokken. Hierdoor verkrijg je door de verschillende materialen ook weer andere geluiden.

Volgens mijn informatie zouden de klankschalen ervoor zorgen dat :

Je meer energie en dus levenslust krijgt.
Je beter kunt ontspannen en hierdoor je lichaam tot rust komt.
Een beter slaap waak ritme krijgt (slaapproblemen weg neemt).
Betere concentratie.
Brengt het immuunsysteem in evenwicht.
Stabiliseert de bloeddruk.
De hersenhelften worden gesynchroniseerd.
Rustigere ademhaling.
Beter gehoor.

Uiteraard ben ik geen arts en is het ook geen vervanging voor medicatie. Maar het is zeker de moeite waard om een keer te proberen.