Ingegroeide nagels

Beschrijving

Ingegroeide nagels waarbij de scherpe rand of de punt van de nagel in de nagelplooi drukt en pijnklachten geeft, vormt de eerste fase van wat op een ingegroeide nagel lijkt. Daarbij kan zich in de nagelplooi eelt of zelfs een likdoorn vormen. We spreken pas van een echte ingroeide nagel als de nagelpunt in de huid dringt, waardoor een verwonding van het omliggende zachte weefsel plaatsvindt. Dit veroorzaakt op zijn beurt een acute ontsteking. De nagelwal zal eveneens ontsteken. Deze ingroei komt meestal voor aan de grote tenen.

Oorzaken

Verweekte huid : door overmatig zweten of te vaak een heet voetbad ontstaat er een verweking van de sulcus, waardoor de nagelpunt sneller kan ingroeien.

Laterale druk
: door te smalle schoenen of strakke kousen is de dorsale druk groter en wordt de rand van de teennagel dieper in de sulcus gedrukt.

Dorsale druk
: indien er te weinig ruimte in de schoentop is, wordt de nagel dieper in de sulcus gedrukt.

Abnormale belasting : bvb een hallux valgus. De weefsels onder de nagel worden samengedrukt, zodat de sulcussen dieper worden.

Verkeerde knipwijze : te kort en te hoekig geknipt, zal de nagel zich bij het verder groeien in het omliggende weefsel kunnen boren.

Oplossing    Podofix

Podofix is een innovatieve methode voor het corrigeren van alle vormen van ingegroeide nagels. Deze vorm van nagelcorrectie is geschikt voor bijna iedereen. Podofix is een nieuwe nagelbeugel, welke op uw ingegroeide nagel wordt geplakt. Door een lusje op het beugeltje aan te draaien, komt er spanning op de uiteindjes van het beugeltje te staan. Deze spanning zorgt ervoor dat tijdens het groeien van uw nagel de zijkanten 'omhoog getrokken'  worden. Hierdoor wordt de nagel als het ware uit de huid getild. Podofix is een zacht alternatief voor de regulering van de nagel afwijkingen. Het helpt misvormde nagels in een natuurlijke, gezonde groei.
Via deze methode kunnen klachten snel en duurzaam worden aangepakt. Podofix is aangepast aan de nagel vorm en direct klaar om te worden aangebracht, dit geeft meestal direct een merkbare verlichting voor de cliŽnt.

Plaatsing   Podofix
 


 

Individuele aanpassing van de beugel aan de nagelvorm.


 

Extra sterke verbinding door spanningsvrij lijmen.


 

Optimale traploze spannings instelling.


 

Na plaatsing blijft de Podofix beugel op de nagel zitten totdat het gewenste therapeutische resultaat bereikt is.