EssentiŽle oliŽn

Beschrijving

Als u een kamer binnenkomt, kunt u met uw ogen dicht vaak al vertellen dat er rozen staan of dat er sinaasappelen op de fruitschaal liggen. De kenmerkende geur die veel bloemen en vruchten verspreiden, is te danken aan de essentiŽle oliŽn die in de planten zitten. Soms zit die olie in de bloemen, zoals bij de rozen in de rozenblaadjes. Soms in de vrucht, zoals bij de sinaasappel in de schil. Maar ook wel in andere delen van de plant, bijvoorbeeld in de zaden, in de bladeren of in de stengel. Deze geurstoffen hebben een specifieke werking ze geven de bloem of plant een bescherming en tegelijk ook een aantrekkingskracht. Deze geurstoffen zijn olieachtige verbindingen die door de geur en de vluchtigheid essentiŽle oliŽn worden genoemd.

Voor de mens kunnen deze oliŽn voor veel doeleinden gebruikt worden. E
ssentiŽle oliŽn hebben zowel een invloed op het lichamelijke als op het geestelijke vlak. Belangrijke eigenschappen zijn oa. zuiverend, harmoniserend, stimulerend, verzachtend, ontsmettend, regenererend, genezend, geurig, ...

Het gebruik van een basisolie waaraan essentiŽle oliŽn worden toegevoegd voorziet de huid tevens van voedingsstoffen, ontspant de spieren en brengt de geest tot rust. De lichamelijke en geestelijke klachten worden verzacht, door een juiste combinatie van diverse essentiŽle oliŽn.