Aromatherapie

Wat is aromatherapie?

De kracht van aromatherapie is een spel van geuren en oliŽn. Sinds de oudheid worden essentiŽle oliŽn gebruikt voor hun weldoende werking op lichaam en geest. De term aromatherapie is samengesteld uit twee woorden, "aroma" wat aangename geur betekent, en "therapie", wat betekent: een behandeling die erop gericht is een lichamelijke of geestelijke aandoening te genezen.

Letterlijk betekent aromatherapie behandeling met gebruikmaking van geuren. De geuren die gebruikt worden, zijn geen parfums, maar de pure essentiŽle oliŽn van planten die gewaardeerd worden om hun geneeskrachtige eigenschappen.

Bij een aromatherapie behandeling  werken krachtige, natuurzuivere essentiŽle oliŽn, door inademing of via de huid in op ons lichaam, om zo de harmonie van lichaam, geest en emoties te bevorderen en eventueel te herstellen.

Aromatherapie is een tak van kruidengeneeskunde of fytotherapie. In tegenstelling tot de kruidengeneeskunde gebruikt men bij de aromatherapie maar een zeer klein deeltje van de plant. Er zijn veel manieren om essentiŽle oliŽn te gebruiken. Professionele aromatherapeuten vinden massage over het algemeen het meest doeltreffende manier om de oliŽn in het lichaam te brengen. EssentiŽle oliŽn die door middel van massage worden toegediend hebben een dubbel effect. Niet alleen heb je de heilzame werking van de olie maar je hebt ook het effect van een liefdevolle aanraking. Het is altijd belangrijk om de persoon te laten ruiken en te laten kiezen welke olie er kan gebruikt worden. Een onprettige geur zorgt immers voor een verkramping in plaats van ontspanning.